×
Dárek k objednávce!
Ke každému nákupu od 1.500 Kč od nás dostanete zubní pastu SUDANTA jako dárek a navíc při nákupu od 2.000 Kč doprava zdarma.

Jak na migrénu - 6 přírodních tipů na zvládání migrény podle ájurvédy

Migréna je mnohem víc než jen bolest hlavy. Pulzování ve spáncích. Ostré světlo. Hlasité zvuky. Mnoho lidí má kvůli silné bolesti problémy se soustředěním a prací. Stejně tak je obtížné odpočívat. V hlavě vám hučí. Všechno vás bolí. Každý zvuk je příliš hlasitý. Jediné, co si přejete, je, aby ta bolest zmizela.

Můžete si vzít lék proti bolesti, abyste ji zmírnili. Ale co když už prášky nepomáhají? Nebo co když máte pocit, že by mohlo existovat přírodní řešení, které by vám pomohlo?

Dobrá zpráva je, že: Většinu spouštěčů migrény lze vyléčit nebo jim alespoň předcházet. Pokud ne, můžete se také pokusit spouštěče omezit. Druhá dobrá zpráva: Všechny tyto metody jsou přírodní. Proti migréně tedy můžete bojovat bezpečným a zdravým způsobem, a to tak, že pomůžete svému tělu.


Nabídneme vám šest tipů, které vám pomohou migrény ze svého života vyřadit - nebo je alespoň výrazně minimalizovat, a to jak z hlediska intenzity, tak i frekvence.


6 tipů jak na migrénu


Tip 1: Naslouchejte svému tělu.


Snažte se zjistit, co spouští vaši migrénu, a to tak, že se naladíte na reakce svého těla na určité věci: je to vůně, světlo, druh jídla, který spouští migrénu? Spouštěčem může být také stres.

 

Tip 2: Nezapomeňte každý den meditovat.


Najít si během dne čas na meditaci vám pomůže udržet nízkou hladinu stresu. Při hluboké relaxaci se automaticky aktivují léčebné mechanismy těla.


Tip 3: Vynechejte sladkosti a nezdravé jídlo.


Pozorovali jste v poslední době své stravovací návyky? Jste milovníky rychlého občerstvení, nebo kladete velký důraz na zdravou stravu? Migrény mohou být ovlivněny také jídlem a stravovacími návyky. Vyhýbejte se průmyslově zpracovaným potravinám, používejte čerstvé suroviny a jezte s rozvahou. Nezapomeňte pít hodně vody!


Tip 4: Krátká procházka nebo jóga dokáží zázraky.


Už několikaminutová procházka může znamenat velký rozdíl. Vydejte se ráno na krátkou procházku, zhluboka se nadechněte čerstvého vzduchu. Můžete také provádět lehké, jednoduché jógové pozice. Zde je seznam několika pozic, které můžete provádět: 


  1. Hastapadasana (hluboký předklon)
  2. Setu bandhasana (pozice mostu)
  3. Šišuásana (pozice dítěte)
  4. Marjariasana (pozice kočky)
  5. Paschimottanasana (pozice kleští)
  6. Adho Mukha Svanasana (pozice psa tváří dolů)
  7. Padmasana (pozice lotosu)
  8. Šavasana (pozice mrtvoly)


Tip 5: Odpočívejte a dobře spěte.


Migrénu může vyvolat narušený spánkový režim nebo nedostatek správného spánku. Čím tmavší je ložnice, tím hlouběji dokážete usnout. Měli byste se snažit spát alespoň sedm hodin, nejlépe mezi 22:00 a 6:00 hodinou.

 

Tip 5: Dopřejte si duševní přestávku.


Čím více se stresujete, zejména v práci, tím vyšší je pravděpodobnost, že další záchvat migrény je za rohem.  Dopřejte si příjemnou masáž nebo detoxikaci, strávte nějaký čas s rodinou nebo i sami, pokud se tak cítíte lépe.


Tip 6: Překonejte strach z migrény


Všimli jste si někdy, že pouze strach z migrény může vyvolat další záchvat? Přistihli jste se, že podvědomě přemýšlíte o tom, že dělání určitých věcí by mohlo bolest hlavy ovlivnit? Pak se celý den trápíte tím, co jste udělali, a cítíte, že přichází mírná bolest hlavy, která se bude táhnout celý den. Zaměstnejte svou mysl jinými věcmi a nedovolte, aby vás strach ovládl a způsobil další bolest hlavy. 


Takto jednoduché to je...


Dejte těmto tipům šanci a zjistěte, zda se vaše migrény zmírní nebo úplně přestanou objevovat. Pokud chcete vidět výsledky, vynaložte trochu úsilí a dodržujte tyto pokyny. Nečekejte a začněte hned, protože nechcete žít ve strachu z další migrény. Udělejte vše pro to, abyste zabránili jejímu vzniku. Vaše tělo vám bude vděčné.


A pokud se chcete do ájurvédy ponořit ještě víc, doporučujeme osobní konzultaci s ájurvédský specialistou.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.